RYŽOVÝ PUDING
Vanilkový
Určite zdravšia verzia vanilkového pudingu, prospešná telu a menej kalorická. Ja mám ryžu rada a dokážem ju jesť každý deň. Skúšala som takúto chuť docieliť aj vanilkovým luskom, ale nebolo to ono. Toto je celkom iná chuť aj konzistencia. A po pridaní tých správnych korenín výborný dezert.
Čo potrebujeme:
- 1 hrnček ryže podľa chuti a nálady
- 2 hrnčeky sójového mlieka
- Škorica celá
- 4 klinčeky ( v koreninách sa fantázii medze nekladú)
- Soľ
- Sladidlo podľa chute – med, slad, sirup
- 1 ks vanilkového sójového jogurtu
Postup:
-
Tento postup prípravy je veľmi jednoduchý. Dlhšie som fotila ako varila. Ryžu som prepláchla a uvarila v mlieku v pomere 1:2.
-
Pridala som aj trochu riasy, ak nemáte stačí dosoliť morskou soľou. Ak nemáte rastlinné mlieko, rozmiešajte 3 lyžice sójovej smotany vo vode. Tú tiež robím sama, lebo tá v obchode je plná éčok.
-
Pridala som škoricu a klinčeky.
-
Po dovarení som vybrala koreniny, osladila a pridala vanilkový jogurt. Poriadne som premiešala a zdravý desert bol na svete. V chladničke vydrží niekoľko dní.
Pri tomto pudingu môžete naozaj experimentovať – ja som skúšala s kokosovým mliekom a pomarančom, s karobom, s čokoládovým sójovým jogurtom. Zdobím ovocím, pečeným ovocím, čokoládou, semiačkami alebo ničím. Nepoznám nič horšie ako nuda v kuchyni. Len aby bolo, to fakt nie je pre mňa.
Všetky recepty: