KRÚPKOVÝ KRÉM S KOKOSOM

Donedávna som ich varila zriedka, dnes však majú krúpky v mojej kuchyni čestné miesto. Začala som opatrne prílohami a postupne som začala experimentovať. Táto potravina rovnako z hrnca starej mamy má všetky nutričné a zdravotné pozitíva a určite po nej siahnite pri chudnutí. Podporuje a prečisťuje trávenie, normalizuje cukor v krvi a dokáže odstrániť vysoký cholesterol. Ak máte ťažké trávenie, problémy so stolicou, túžite schudnúť určite siahnite po zabudnutých krúpkach.

Čo potrebujeme:

  • 1hrnček krúp
  • ½ hrnčeka kokosu
  • soľ
  • 3PL ryžového sladu
  • 3PL agávového sirupu
  • 2PL mandľového maslo
  • 1PL karobu
  • rastlinná smotana
  • ½ ČL vanilky
  • ovocie na ozdobu

Postup:

  • Krúpky prepláchneme a namočíme. Ak chcete môžete ich nechať močiť celú noc.
  • Uvaríme najlepšie v tlakovom hrnci. Do hrnca dáme krúpky s vodou v pomere 1:4, kokos a štipku soli. Ja som varila v tlakovom hrnci 45minút, ak varíte v obyčajnom predĺžte dobu varenia na 1,5hodiny.
  • Keď vychladli,  mixla som ich so sladom, mandľovým maslom a agávovým sirupom.
  • Rozdelila som približne na polovicu, do druhej polovice som pridala karob a vanilku.
  • Vrstvila som do pohárov ako vidíte na obrázku, všetko je však na vašej fantázii.
  • Čo to ostalo aj do krabičky na druhý deň do práce.

Môžete vychutnávať na raňajky, alebo ako popoludňajší dezert. Bez mlieka, bez vajec, bez tuku, bez jednoduchých cukrov. Neškodný, chutný, výživný!