KRÚPKOVÝ KRÉM S KOKOSOM
Donedávna som ich varila zriedka, dnes však majú krúpky v mojej kuchyni čestné miesto. Začala som opatrne prílohami a postupne som začala experimentovať. Táto potravina rovnako z hrnca starej mamy má všetky nutričné a zdravotné pozitíva a určite po nej siahnite pri chudnutí. Podporuje a prečisťuje trávenie, normalizuje cukor v krvi a dokáže odstrániť vysoký cholesterol. Ak máte ťažké trávenie, problémy so stolicou, túžite schudnúť určite siahnite po zabudnutých krúpkach.
![](https://alanda.sk/wp-content/uploads/2020/06/krupkovy-krem-3-768x538.jpg)
Čo potrebujeme:
- 1hrnček krúp
- ½ hrnčeka kokosu
- soľ
- 3PL ryžového sladu
- 3PL agávového sirupu
- 2PL mandľového maslo
- 1PL karobu
- rastlinná smotana
- ½ ČL vanilky
- ovocie na ozdobu
Postup:
- Krúpky prepláchneme a namočíme. Ak chcete môžete ich nechať močiť celú noc.
- Uvaríme najlepšie v tlakovom hrnci. Do hrnca dáme krúpky s vodou v pomere 1:4, kokos a štipku soli. Ja som varila v tlakovom hrnci 45minút, ak varíte v obyčajnom predĺžte dobu varenia na 1,5hodiny.
- Keď vychladli, mixla som ich so sladom, mandľovým maslom a agávovým sirupom.
- Rozdelila som približne na polovicu, do druhej polovice som pridala karob a vanilku.
- Vrstvila som do pohárov ako vidíte na obrázku, všetko je však na vašej fantázii.
- Čo to ostalo aj do krabičky na druhý deň do práce.
Môžete vychutnávať na raňajky, alebo ako popoludňajší dezert. Bez mlieka, bez vajec, bez tuku, bez jednoduchých cukrov. Neškodný, chutný, výživný!
![](https://alanda.sk/wp-content/uploads/2020/06/krupkovy-krem-2-768x538.jpg)
![](https://alanda.sk/wp-content/uploads/2020/06/krupkovy-krem-1-768x538.jpg)
Všetky recepty: