Krúpkový krém s kokosom


Donedávna som ich varila zriedka, dnes však majú krúpky v mojej kuchyni čestné miesto. Začala som opatrne prílohami a postupne som začala experimentovať. Táto potravina rovnako z hrnca starej mamy má všetky nutričné a zdravotné pozitíva a určite po nej siahnite pri chudnutí. Podporuje a prečisťuje trávenie, normalizuje cukor v krvi a dokáže odstrániť vysoký cholesterol. Ak máte ťažké trávenie, problémy so stolicou, túžite schudnúť určite siahnite po zabudnutých krúpkach.

ČO POTREBUJEME:

  • 1hrnček krúp
  • ½ hrnčeka kokosu
  • soľ
  • 3PL ryžového sladu
  • 3PL agávového sirupu
  • 2PL mandľového maslo
  • 1PL karobu
  • rastlinná smotana
  • ½ ČL vanilky
  • ovocie na ozdobu

POSTUP:

Krúpky prepláchneme a namočíme. Ak chcete môžete ich nechať močiť celú noc. Uvaríme najlepšie v tlakovom hrnci. Do hrnca dáme krúpky s vodou v pomere 1:4, kokos a štipku soli. Ja som varila v tlakovom hrnci 45minút, ak varíte v obyčajnom predĺžte dobu varenia na 1,5hodiny. Keď vychladli mixla som ich so sladom, mandľovým maslom a agávovým sirupom. Rozdelila som približne na polovicu, do druhej polovice som pridala karob a vanilku. Vrstvila som do pohárov ako vidíte na obrázku, všetko je však na vašej fantázii. Čo to ostalo aj do krabičky na druhý deň do práce. Môžete vychutnávať na raňajky, alebo ako popoludňajší dezert. Bez mlieka, bez vajec, bez tuku, bez jednoduchých cukrov. Neškodný, chutný, výživný!