Krémové cuketové rizoto s kokosovým mliekom


Niektoré experimenty pri varení sa podaria na prvý krát. Keď som toto jedlo uvarila prvý krát syn si naložil asi štyri krát za sebou. Väčšinou každé jedlo prešlo jeho vyberavým jazýčkom. Vlastne on je na príčine tomu, že som sa začala zaoberať inou stravou. Jedného dňa prišiel z internátu a jedol veľmi málo. Z našich hrncov plných gulášu mu už nechutilo. Rozhodol sa totiž, že nebude jesť mäso. A čo už mama neurobí pre svoje deti 🙂

ČO POTREBUJEME:

  • 1 väčšiu cuketu, alebo niekoľko menších
  • 2 hrnčeky ryže ( ja som použila celozrnnú, keďže je to prudko jedlé)
  • Olej
  • 2 cibule
  • ½ ČL korenia garam masala
  • Soľ
  • Shoyu omáčka a ume ocot na dochutenie
  • 2dcl kokosového mlieka
  • 3 PL rastlinnej smotany
  • Kešu orechy – opražené

POSTUP:

Ryžu som prebrala a prepláchla som ju, pokým voda neostala čistá. Varila som v pomere 1:2 v hrnci pod pokličkou, keďže bola celozrnná trvalo to asi 60minút.