Túto nedeľu opäť vznikol vynikajúci recept na ovocný koláč. Zmizol za dve hodiny a prešiel ochutnávkou od mojich chlapov. Pre návštevu neostalo :)Kombináciou rapadury, sójového jogurtu a vanilkového pudingu vzniklo jemné cesto a výborne sa hodí pod sezónne ovocie. Na cesto som naukladala nakrájané broskyne a posypala som posýpkou z orechovej múky, masla a trstinového cukru.

Potrebujeme:

2 domáce vajíčka / pre vegan verziu vynechajte alebo použite 100gr rozmixovaného bieleho tofu/

5PL sušenej trstinovej šťavy / môžete použiť kokosový cukor, trstinový cukor, stéviu/

250gr polohrubej špaldovej múky

1 vanilkový puding

1 sójový jogurt / prípadne kokosový/

0,5dcl oleja / ja som pridala chia olej/

1 prášok do pečiva bez fosfátov

300gr broskýň – omytých a nakrájaných

Posýpka:

50gr rozpusteného masla

3PL trstinového cukru

3PL orechovej múky / prípadne hrubej/

Postup:

Najskôr si nakrájajte broskyne a pripravte posýpku. Do rozpusteného masla pridajte orechovú múku a cukor. Rukami pripravte posýpkové cesto, ak je príliš riedke pridajte cukor. Malo by sa mrviť medzi prstami.

 

Na cesto vyšľahajte dve celé vajcia s rapadurou /sušenou trstinovou šťavou – kúpite v našom obchodíku/ ručným šľahačom, pridajte olej, jogurt a opäť poriadne vyšľahajte. Následne pridajte všetky ostatné suché ingrediencie. Vláčne cesto vylejte do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy na koláč. Na cesto poukladajte broskyne/ marhule, čučoriedky…./ a posypte pripravenou posýpkou.

Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35minút. Záleží to aj podľa rúry. Vy si ju najlepšie poznáte 🙂

V tomto článku som písala o jednom zázraku, ktorý by nemal chýbať vo vašom dovolenkovom kufri a pridala som aj recept na obľúbené cookies. V Alande sa predávajú ako telé rožky. Ak ste ešte neskúšali vyskúšajte. Článok nájdete TU.