Miso polievka s riasou Wakame a zeleninkou


Ako som spomínala makrobiotika a čínska dietetika doporučuje teplé raňajky. Ráno potrebujeme naštartovať metabolizmus. Ja som začala najskôr sama, rýchlo sa však pridal aj manžel. Zeleninku si načistím väčšinou večer a ráno mám nachystanú, len šup do hrnca. Riadim sa heslom, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa napriek tomu, že som roky neraňajkovala. Nechutilo mi, asi som bola najedená ešte od večera 🙂

ČO POTREBUJEME:

  • 3cm riasy Wakame
  • 1 cibuľu nakrájanú na kocky
  • olej
  • 1 menší kaleráb
  • 1 mrkvu
  • 1 petržlen
  • 1L zeleninového vývaru
  • 1 PL misa (Miso pasta je kvasená sójová pasta bohatá na enzýmy a bielkoviny. Môže byť vyrobená zo sóje,jačmeňa a nelúpanej ryže. Kúpite takmer v každej predajni zo zdravými potravinami.)

POSTUP:

Riasu Wakame namočíme a nakrájame na tenké plátky. Na olej dame cibuľku a riasu Wakame, podusíme, pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, zalejeme vývarom, alebo vodou a varíme 10minút. Pridáme miso pastu, ktorú sme rozmiešali v troche vody a necháme tri minútky odstáť. Chute sa krásne poprepájajú a môžeme nakladať. Dávajte si pozor, aby ste už po pridaní misa nevarili, prišli by ste o vzácne enzýmy.

Ja si do raňajkovej pridávam pravidelne troche ryže, ktorú mám prevažne vždy uvarenú v chladničke, alebo uvarím ryžové rezance. Aj pri chudnutí si však môžete dopriať na raňajky polievku, aj celozrnnú kašu. Pokým si zvyknete môžete nasladko, sladíme sladom, alebo s dusenou zeleninkou.

Ja túto polievočku s výmenou zeleniny dokážem jesť každé ráno.