KURZ VARENIA

Varíme  v súlade s prírodou

Voda, drevo, zem, oheň, kov – päť živlov, päť elementov, alebo päť fáz. Je úplne jedno ako si to budeme nazývať. Dôležité je, že sú tu, neustále nás obklopujú a majú na nás obrovský vplyv. Je len na nás, či sa naučíme s nimi žiť v harmónii, či budeme z týchto obrovských živlov čerpať silu a vnútornú rovnováhu. Či už si to uvedomujeme, alebo nie, nájdeme ich všade vôkol nás. Ovplyvňujú nie len to ako vyzeráme, ale aj to ako sa cítime a ako myslíme.

Tak ako Feng šuej harmonizuje priestor v ktorom žijeme, strava harmonizuje všetko v našom vnútri. Choďte na prechádzku a rozhliadnite sa vôkol seba, najlepšie v prírode. Všade je zima – chlad. Stromy však nemajú stres, že zamrznú. Na jar vykukne slniečko a všetko začne rozkvitať do krásy. Tak ako v prírode je všetko  usporiadané, presne tak to funguje aj v našom tele. Ľudské telo je absolútne dokonalé, dokáže sa o seba postarať, dokáže sa samé bez pomoci uzdraviť, dokáže si pýtať, čo potrebuje. Jediné, čo od nás očakáva, aby sme ho počúvali a začali mu dôverovať. Môže to byť niekedy veľmi ťažké, keď ani netušíme, čo sa s nami deje. Sme unavení, máme zmeny nálad, sme náchylní na choroby, ale nevieme si pomôcť.

Dobrá správa je, že sa to vieme postupne naučiť. Sama mám za sebou niekoľko skúsenosti s inou stravou a rada ju nazývam – živá strava. Môžeme jesť jedlá mŕtve – bez potrebných živín, kedy nesprávnym spôsobom prípravy zničíme aj to málo, čo sa v jedle nachádzalo na začiatku. Aby sme mohli zmeniť stravovacie návyky potrebujeme sa naučiť z jedla vyťažiť to najviac, naučiť sa jedlá pripravovať a kombinovať. Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí by aj chceli zmenu nevedia ako na to. Stretávam sa s ľuďmi, ktorí sa snažia roky márne rôznymi hladovkami a diétami schudnúť. Je to však veľké trápenie a to poznám z vlastnej skúsenosti. Taká diéta, hentaká diéta a nič, snáď iba jojo efekt. Ja to mám teraz asi tak, že jem normálne- okamžite priberiem, začnem si variť – kilá idú bez hladovania a hodín cvičenia dole. Nemení sa však len moje telo, ale aj zdravotný stav – som oveľa odolnejšia voči stresu, ale aj chrípke 🙂

Čo sa na tomto kurze varenia naučíme:

VARIŤ RÝCHLO, ZDRAVO, ĽAHKO, LACNO.

Robili sme malý prieskum a zistili sme, že večera je to jedlo, ktoré vás vie poriadne potrápiť. Vážne si myslíte, že večera musia byť len rožky s maslom a drahou salámou? Alebo šalátik len paradajka a paprika? Alebo si myslíte, že by ste mali stáť pri sporáku celé hodiny?

Ukážeme vám, že to ide aj inak. Ľahko, lacno, zdravo a chutne. Pripravili sme pre vás kurz aj nákupným zoznamom surovín. Najskôr si o týchto surovinách niečo povieme. Naučíte sa potraviny kombinovať, naučíte sa ako si vyberať medzi potravinami a v neposlednom rade pripraviť chutné jedlo. Ako vždy pôjdeme krok po kroku a všetko si vysvetlíme. Kvalitné jedlo prináša nie len dobré zdravie, ale aj spája celé rodiny.

Kurz je určený pre všetkých, ktorí sa chcú naučiť správne kombinácie, aj správne postupy prípravy.

Čo sa naučíme:

  • Najskôr si niečo povieme o potravinách, ktoré budeme používať
  • Naučíme sa pripraviť jedlo studené aj teplé
  • Výbornú cícerovú nátierku – stačí natrieť na chlieb a dokombinovať zeleninkou
  • Rýchlu večeru z kuskusu. Poznáte kuskus? Naučíme vás ho pripraviť tak, že sa budete oblizovať
  • Polievku z červenej šošovice
  • Placky – cukinové
  • Placky – celozrnné

Keď zvládnete tieto jedlá, postupne ľahko zvládnete desať ďalších. Ušetrite čas sebe a môžete večer stráviť v kruhu rodiny, alebo len tak v prírode.

Všetky vychytávky, nákupný zoznam, aj recepty dostanete v písomnej forme.

Ak vás to zaujalo neváhajte a prihláste sa ešte dnes na email info@alanda.sk, alebo u nás v reštaurácii. Počet miest na kurze je obmedzený.

Tešíme sa na vás!

Tomáš a Alenka

 

Bystrica 

Dátum a čas: Utorok 19.6.2018 o 17:00hod do 20:30hod.

Cena: 45eur/ osoba.

Pre koho je kurz určený:

  • pre začiatočníkov, ale aj pokročilých gurmánov, ktorí chcú vedieť správne postupy prípravy jedál z rastlinných surovín
  • pre mamičky, babičky, ale aj oteckov
  • pre všetkých, ktorým záleží na svojom zdraví a nie je im jedno, čo majú na tanieri

Upozorňujeme však, že tento kurz môže priniesť do rodiny zmenu stravovacích návykov. Čomu sa budeme samozrejme veľmi tešiť, lebo benefity takejto stravy máme vyskúšané na vlastnej koži.

Študentom a dôchodcom ponúkame zľavu – 25Eur za tri hodiny varenia vrátane kompletného jedla.

Ak Vás to zaujalo naváhajte sa prihlásiť ešte dnes. Počet miest na kurze je obmedzený. Píšte na email: info@alanda.sk, alebo telefonicky na čísle 0907 838 345.

Kurzom sprevádzajú:

Alena Dudášová – prevádzkovateľka reštaurácie Alanda. Vareniu podľa piatich elementov sa venuje niekoľko rokov, absolvovala množstvo kurzov varenia. Momentálne sa vzdeláva na dvojročnom štúdiu čínskej dietetiky, ktoré posunulo úroveň kurzu na celkom inú úroveň. Poskytuje poradenstvo vo svete potravín – pri rôznych zdravotných problémoch, ale aj pri chudnutí. Miluje cestovanie, dobré jedlo a svoju rodinu.

Tomáš Nagy – varí s energiou a nadšením. Rozbiehal niekoľko vychýrených reštaurácii na Slovensku, dodržiava prísne postupy varenia, nič nevynecháva, je majstrom v koreninách. Jeho prioritou je, aby sa každý cítil po jedle ľahko, dobre a plný energie. Miluje prírodu, kone a svoju priateľku.