KURZ VARENIA

Varíme  v súlade s prírodou

Voda, drevo, zem, oheň, kov – päť živlov, päť elementov, alebo päť fáz. Je úplne jedno ako si to budeme nazývať. Dôležité je, že sú tu, neustále nás obklopujú a majú na nás obrovský vplyv. Je len na nás, či sa naučíme s nimi žiť v harmónii, či budeme z týchto obrovských živlov čerpať silu a vnútornú rovnováhu. Či už si to uvedomujeme, alebo nie, nájdeme ich všade vôkol nás. Ovplyvňujú nie len to ako vyzeráme, ale aj to ako sa cítime a ako myslíme.

Tak ako Feng šuej harmonizuje priestor v ktorom žijeme, strava harmonizuje všetko v našom vnútri. Choďte na prechádzku a rozhliadnite sa vôkol seba, najlepšie v prírode. Všade je zima – chlad. Stromy však nemajú stres, že zamrznú. Na jar vykukne slniečko a všetko začne rozkvitať do krásy. Tak ako v prírode je všetko  usporiadané, presne tak to funguje aj v našom tele. Ľudské telo je absolútne dokonalé, dokáže sa o seba postarať, dokáže sa samé bez pomoci uzdraviť, dokáže si pýtať, čo potrebuje. Jediné, čo od nás očakáva, aby sme ho počúvali a začali mu dôverovať. Môže to byť niekedy veľmi ťažké, keď ani netušíme, čo sa s nami deje. Sme unavení, máme zmeny nálad, sme náchylní na choroby, ale nevieme si pomôcť.

Dobrá správa je, že sa to vieme postupne naučiť. Sama mám za sebou niekoľko skúsenosti s inou stravou a rada ju nazývam – živá strava. Môžeme jesť jedlá mŕtve – bez potrebných živín, kedy nesprávnym spôsobom prípravy zničíme aj to málo, čo sa v jedle nachádzalo na začiatku. Aby sme mohli zmeniť stravovacie návyky potrebujeme sa naučiť z jedla vyťažiť to najviac, naučiť sa jedlá pripravovať a kombinovať. Často sa stretávam s ľuďmi, ktorí by aj chceli zmenu nevedia ako na to. Stretávam sa s ľuďmi, ktorí sa snažia roky márne rôznymi hladovkami a diétami schudnúť. Je to však veľké trápenie a to poznám z vlastnej skúsenosti. Taká diéta, hentaká diéta a nič, snáď iba jojo efekt. Ja to mám teraz asi tak, že jem normálne- okamžite priberiem, začnem si variť – kilá idú bez hladovania a hodín cvičenia dole. Nemení sa však len moje telo, ale aj zdravotný stav – som oveľa odolnejšia voči stresu, ale aj chrípke 🙂

Čo sa na tomto kurze varenia naučíme:

  • Budeme vychádzať z ročného obdobia, ktoré práve prichádza – JAR. Orgány, ktoré predstavujú toto obdobie z pohľadu 5 -tich elementov sú žlčník a pečeň. Milujú kyslú chuť, preto si povieme niečo o octoch. Naučíme sa ich rozlišovať, využijeme Tomášove dlhoročné skúsenosti pri výbere najkvalitnejších potravín a necháme si poradiť.
  • Povieme si niečo o nakličovaní strukovín a prečo je toto obdobie mimoriadne vhodné na nakličovanie, ukážeme si  ako si v domácom prostredí jednoducho naklíčite napr. mungo fazule. Pripravíme si z naklíčených strukovín plnohodnotné jedlo.
  • Pre veľký záujem vás naučíme pripraviť si doma mandľové mlieko. Je to úplne iná kvalita ako tá, ktorú kúpite v obchode a vy môžete na kurze ochutnať. Mandľovú drť využijeme na prípravu chutného dezertu.
  • Povieme si niečo o detoxikácii organizmu. Ako bonus dostane každý účastník kurzu návod na výbornú a obľúbenú ryžovú diétu.
  • Na kurze si nemusíte nič písať, stačí si doniesť zásteru a nechať sa doprevádzať. Všetko pre vás spracujeme do písanej formy a pošleme emailom.
  • Kurz bude stavaný tak, aby ste si vedeli sami pripraviť jarný jedálniček. Vaše telo sa vám poďakuje a vaši blízky sa budú oblizovať.

 

Bystrica 

Dátum a čas: Utorok 17.4.2018 o 17:00hod do 20:30hod.

Cena: 45eur/ osoba.

Pre koho je kurz určený:

  • pre začiatočníkov, ale aj pokročilých gurmánov, ktorí chcú vedieť správne postupy prípravy jedál z rastlinných surovín
  • pre mamičky, babičky, ale aj oteckov
  • pre všetkých, ktorým záleží na svojom zdraví a nie je im jedno, čo majú na tanieri

Upozorňujeme však, že tento kurz môže priniesť do rodiny zmenu stravovacích návykov. Čomu sa budeme samozrejme veľmi tešiť, lebo benefity takejto stravy máme vyskúšané na vlastnej koži.

Študentom a dôchodcom ponúkame zľavu – 25Eur za tri hodiny varenia vrátane kompletného jedla.

Ak Vás to zaujalo naváhajte sa prihlásiť ešte dnes. Počet miest na kurze je obmedzený. Píšte na email: info@alanda.sk, alebo telefonicky na čísle 0907 838 345.

Kurzom sprevádzajú:

Alena Dudášová – prevádzkovateľka reštaurácie Alanda. Vareniu podľa piatich elementov sa venuje niekoľko rokov, absolvovala množstvo kurzov varenia. Momentálne sa vzdeláva na dvojročnom štúdiu čínskej dietetiky, ktoré posunulo úroveň kurzu na celkom inú úroveň. Poskytuje poradenstvo vo svete potravín – pri rôznych zdravotných problémoch, ale aj pri chudnutí. Miluje cestovanie, dobré jedlo a svoju rodinu.

Tomáš Nagy – varí s energiou a nadšením. Rozbiehal niekoľko vychýrených reštaurácii na Slovensku, dodržiava prísne postupy varenia, nič nevynecháva, je majstrom v koreninách. Jeho prioritou je, aby sa každý cítil po jedle ľahko, dobre a plný energie. Miluje prírodu, kone a svoju priateľku.